top of page
_MG_8745.jpg

Steg för steg

Hur vi gör vår kombucha

Vår mission är att tillverka riktigt gott kombucha

som är bra för dig!

Steg 1
Tekokning

Vi följer en traditionell fermenteringsmetod som innebär att vi börjar med att koka svart te med socker, kyler teet, och pumpar det till fermenteringstankar.

IMG_1327.HEIC

Steg 2
Fermentering

I stora fermenteringstankar ligger vår kombuchakultur (SCOBY) i det nybryggda teet och sakta bryter ner sockret och näringsämnen till organiska syror, B-vitaminer, och enzymer. Det är därför riktigt kombucha inte smakar te längre och har en låg sockerhalt; 75-85% av sockret fermenteras bort.

IMG_1327.HEIC

Steg 3
smaksättning

Vi smaksätter bara med äkta råvaror. Dessa bereder vi i vårt bryggeri och lägger sedan i smaksättningstankar tillsammans med färdig kombucha för att utvinna smaken. Efter smaksättningen filtrerar vi bort smaksättningen igen och kvar är endast den goda smaken.

67404672634__42DDD803-C7D0-47B7-AB5F-134EC1D39113.heic

Steg 4
Flaskfyllning

Naturligtvis fyller vi vår kombucha själva. (Förresten designar vi även våra etiketter själva.) Kombuchan som vi fyller i våra flaskor är alltid opastöriserad, vilket innebär att alla goda bakterier finns kvar. (Det är därför du kan börja en ny kultur från en flaska av Roots Kombucha.)

67404672634__42DDD803-C7D0-47B7-AB5F-134EC1D39113.heic
IMG_1525.HEIC

Steg 5
Kolsyrning

Eftersom vår kombucha är opastöriserad kan vi kolsyra naturligt. Det gör vi genom att lagra våra flaskor i rumstemperatur efter flasktappningen. Det kan ta allt från 1-8 veckor för att kolsyra vår kombucha, beroende på smaksättningen.

Steg 6
Kyllagring

Vår kombucha lagras i ett stort kylrum för att bevara kvalité och hållbarhet. Kylning gör att alla goda bakterier bevaras utan att riskerar okontrollerad kolsyrning. Samtidigt leder kyllagring till utfällning av partiklar som gör vår kombucha kristallklar.

IMG_1524.HEIC
bottom of page