Steg för steg
Hur vi gör vår kombucha
Vår mission är att tillverka riktigt gott kombucha
som är bra för dig!
Steg 1
Tekokning
Vi följer en traditionell fermenteringsmetod som innebär att vi börjar med att koka svart te med socker, kyler teet, och pumpar det till fermenteringstankar.
Steg 2
Fermentering
I stora fermenteringstankar ligger vår kombuchakultur (SCOBY) i det nybryggda teet och sakta bryter ner sockret och näringsämnen till organiska syror, B-vitaminer, och enzymer. Det är därför riktigt kombucha inte smakar te längre och har en låg sockerhalt; 75-85% av sockret fermenteras bort.
Steg 3
smaksättning
Vi smaksätter bara med äkta råvaror. Dessa bereder vi i vårt bryggeri och lägger sedan i smaksättningstankar tillsammans med färdig kombucha för att utvinna smaken. Efter smaksättningen filtrerar vi bort smaksättningen igen och kvar är endast den goda smaken.
Steg 4
Flaskfyllning
Naturligtvis fyller vi vår kombucha själva. (Förresten designar vi även våra etiketter själva.) Kombuchan som vi fyller i våra flaskor är alltid opastöriserad, vilket innebär att alla goda bakterier finns kvar. (Det är därför du kan börja en ny kultur från en flaska av Roots Kombucha.)
Steg 5
Kolsyrning
Eftersom vår kombucha är opastöriserad kan vi kolsyra naturligt. Det gör vi genom att lagra våra flaskor i rumstemperatur efter flasktappningen. Det kan ta allt från 1-8 veckor för att kolsyra vår kombucha, beroende på smaksättningen.
Steg 6
Kyllagring
Vår kombucha lagras i ett stort kylrum för att bevara kvalité och hållbarhet. Kylning gör att alla goda bakterier bevaras utan att riskerar okontrollerad kolsyrning. Samtidigt leder kyllagring till utfällning av partiklar som gör vår kombucha kristallklar.