Press

Hej!

Kul att du ska skriva om oss!

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder.

Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Roots of Malmös produkter och verksamhet.

Har du frågor? Hör av dig till oss: info@rootskombucha.se

(Obs! Bilderna är högupplösta och kan ta lite tid på sig att ladda.)

2017-12-05, Malmö

Bryggeriet Roots of Malmö nominerat till White Guide-pris

Roots of Malmö kan med sin kombucha bli Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen. Priset delas ut av White Guide i samarbete med Livsmedelsföretagen på White Guide-galan i Stockholm den 5 mars 2018.

Utmärkelsen går till en livsmedelproducent som har presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning. Roots of Malmö är en av fyra nominerade med följande motivering:

”För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

Kombucha – fermenterat te – kan beskrivas som en vuxenläsk med syrlig smak och hälsosamma egenskaper, och är ett uppskattat alternativ till öl och vin. Roots of Malmö brygger ekologisk kombucha vid Möllevångstorget i Malmö. Den säljs i restauranger, caféer och butiker i Sverige, Danmark och Tyskland. Råvarorna är i möjligaste mån närodlade och företaget har gjort det till sitt signum att enbart använd hela växtdelar – aldrig koncentrat eller extrakt.

– Det är ett komplicerat hantverk att brygga kombucha i stor skala och utan genvägar, och att få till den perfekta balansen mellan syrlighet, sötma och kolsyra. Vi är glada att uppmärksammas för våra smaksättningar som ofta är från närområdet. Vi vill vidga folks vyer för vilka smaker som passar i dryck, säger Matthias Lehner, medgrundare.

Kombucha är en dryck på stark frammarsch. Trenden kommer från USA, där tillverkningen omsätter miljardbelopp. Roots of Malmö var ett av de första kommersiella kombuchabryggerierna i Sverige då det startades 2014 av Matthias Lehner och Nicholas Rosenstock, båda också verksamma som forskare vid Lunds Universitet.

De övriga nominerade till Årets smakutvecklare är Jesses Deli, Tweek och Pastejköket. Bland tidigare års pristagare återfinns bland andra Findus och Wapnö Gårdsmejeri.

Kontakt Roots of Malmö:  Matthias Lehner på telefon 073-268 1551 eller mejl matthias@rootskombucha.se