Pressmeddelanden

2018-10-18

Guldmedalj till Malmöbryggeri i SM i Mathantverk

Roots of Malmö tog i dag hem en guldmedalj i SM i Mathantverk för sin kombucha med äpple och kryddor.

Roots of Malmö vann klassen ”Övriga fermenterade drycker” med motiveringen ”Kombucha och kryddor i perfekt balans i en smakfull och spännande variant. Kanske en ny julfavorit, men vi dricker den gärna året runt!”

SM i mathantverk avgjordes i Malmö i dag, med tävlande från hela landet.

Roots of Malmö brygger kombucha i Malmö sedan 2014. Kombucha är fermenterat te – en läskande dryck med hälsosamma egenskaper. Äpple- och kryddor är en av företagets populäraste smaksättningar. Äpplena är obesprutade och kommer från Skåne.

- Vi är jätteglada över det här priset eftersom själva hantverket och är så viktigt för oss. Kombucha blir allt vanligare i Sverige, men vissa tillverkare fuskar i bryggningsprocessen. Det gör inte vi. Äkta kombucha är opastöriserad, ofiltrerad och smaksatt med riktiga råvaror, säger Matthias Lehner, vd och medgrundare.

Tidigare i år vann Roots of Malmö White Guide-priset ”Årets smakutvecklare 2018” och 2017 utsågs man till Årets CSR-uppstickare i Skåne.

Roots of Malmö har sitt bryggeri vid Möllevångstorget i Malmö och sysselsätter tre personer förutom grundarna.

Kontakt: Matthias Lehner 073-268 15 51

Mer information och pressbilder finns på www.rootskombucha.se

Information om SM i mathantverk, och resultatlista, finns här: https://www.eldrimner.com/om-eldrimner/47284.vinnarna_i_sm_i_mathantverk_2018_korade_i_malmo.html

Hitta en återförsäljare av Roots Kombucha när dig här: http://rootskombucha.se/sv/kop-var-kombucha-2/

2018-03-05

Kombucha från Malmö fick pris av White Guide

Kombuchabryggeriet Roots of Malmö utnämndes på måndagskvällen till ”Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen” på White Guide-galan i Stockholm.

”För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

Med den motiveringen tog kombuchabryggeriet Roots of Malmö hem priset i konkurrens med de övriga nominerade: Pastejköket, Jesses Deli och Tweek. Priset premierar en livsmedelproducent som har presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning.

– Fantastiskt kul! Allt fler upptäcker kombucha, och vi hoppas att priset gör att konsumenterna förstår att det är skillnad på äkta kombucha och på massproducerade drycker som bara säljs under det namnet. Vi ser utmärkelsen som en belöning för att vi skippar genvägar i tillverkningsprocessen, säger Matthias Lehner, en av grundarna till Roots of Malmö.

Kombucha – fermenterat te – kan beskrivas som en vuxenläsk med syrlig smak och hälsosamma egenskaper, och är ett uppskattat alternativ till öl och vin. Roots of Malmö brygger ekologisk kombucha vid Möllevångstorget i Malmö. Den säljs i restauranger, caféer och butiker i Sverige, Danmark och Tyskland. Råvarorna är i möjligaste mån närodlade och företaget har gjort det till sitt signum att enbart använd hela växtdelar – aldrig koncentrat eller extrakt.

Kombucha är en dryck på stark frammarsch. Trenden kommer från USA, där tillverkningen omsätter miljardbelopp. Roots of Malmö var ett av de första kommersiella kombuchabryggerierna i Sverige då det startades 2014 av Matthias Lehner och Nicholas Rosenstock, båda också verksamma som forskare vid Lunds Universitet.

Bakom priset ”Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen” står White Guide och Livsmedelsföretagen.

Kontakt Roots of Malmö:  Matthias Lehner på telefon 073-268 1551 eller mejl matthias@rootskombucha.se

2017-12-05, Malmö

Bryggeriet Roots of Malmö nominerat till White Guide-pris

Roots of Malmö kan med sin kombucha bli Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen. Priset delas ut av White Guide i samarbete med Livsmedelsföretagen på White Guide-galan i Stockholm den 5 mars 2018.

Utmärkelsen går till en livsmedelproducent som har presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning. Roots of Malmö är en av fyra nominerade med följande motivering:

”För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

Kombucha – fermenterat te – kan beskrivas som en vuxenläsk med syrlig smak och hälsosamma egenskaper, och är ett uppskattat alternativ till öl och vin. Roots of Malmö brygger ekologisk kombucha vid Möllevångstorget i Malmö. Den säljs i restauranger, caféer och butiker i Sverige, Danmark och Tyskland. Råvarorna är i möjligaste mån närodlade och företaget har gjort det till sitt signum att enbart använd hela växtdelar – aldrig koncentrat eller extrakt.

– Det är ett komplicerat hantverk att brygga kombucha i stor skala och utan genvägar, och att få till den perfekta balansen mellan syrlighet, sötma och kolsyra. Vi är glada att uppmärksammas för våra smaksättningar som ofta är från närområdet. Vi vill vidga folks vyer för vilka smaker som passar i dryck, säger Matthias Lehner, medgrundare.

Kombucha är en dryck på stark frammarsch. Trenden kommer från USA, där tillverkningen omsätter miljardbelopp. Roots of Malmö var ett av de första kommersiella kombuchabryggerierna i Sverige då det startades 2014 av Matthias Lehner och Nicholas Rosenstock, båda också verksamma som forskare vid Lunds Universitet.

De övriga nominerade till Årets smakutvecklare är Jesses Deli, Tweek och Pastejköket. Bland tidigare års pristagare återfinns bland andra Findus och Wapnö Gårdsmejeri.

Kontakt Roots of Malmö:  Matthias Lehner på telefon 073-268 1551 eller mejl matthias@rootskombucha.se