Blanda, blanda, och förvandla … din kombucha till en helt ny smakupplevelse!

Vi gillar inte bara att utveckla nya smaksättningar för vår kombucha, vi gillar även att leka med cocktail-blandningar. Nedan hittar du några av våra favoritrecept.

Har du cocktailidéer för vår kombucha? Mejla oss gärna (info@rootskombucha.se), vi är så nyfikna!

Våra favoriter (testade och rekommenderas av Roots)

Rekommenderat av våra kunder (dessa har vi inte testat än, du får själv avgöra om de är för dig)

rekommenderas av: fruharvigsson

I ett stort härligt rödvinsglas skedar vi ner en stor sked citronsorbet, långa strimlor rivet limeskal, klippt färsk mynta och toppar med naturell kombucha vid servering! Alltid en hit och en samtalsstartare

rekommenderas av: napoleon_bullterrier

Iskall hallon och citrontimjan och en skvätt rom, några färska hallon. Så här års äpple kanel som ett alkoholfritt alternativ till andra juldrycker eller till glöggminglet.

rekommenderas av: oscarsteenn

"En Skogspromenad"
2 cl Sockerlag.
3 cl Rödbetsjuice.
4 cl Rye eller Bourbon.
Toppa med Roots-salvia/honung, is och en citronskiva.

rekommenderas av: cinekadens

"Mosco(mbucha)w Mule"
Fyll en kopparmugg med is. Pressa i två limeklyftor och sätt i en hel limeklyfta. Fyll på med 6cl vodka och häll sedan på generöst med Roots Kombucha Ingefära. Za vashe zdorovye!

rekommenderas av: dior.gu3ye

2 skedar Pumpapure, lite honung, färsk riven ingefära, kanel och kall naturell kombucha, super gott!🎃

rekommenderas av: buffyin

"Rum Apple Ginger"
is
4 cl mörk rom
2 cl pressad citron
5 cl Kombucha Äpple & kryddor
ginger beer
1 skiva citron till garnering. Fyll ett glas med is. Häll på rom och pressad citron.
Fyll upp med Kombucha och toppa med ginger beer.
Dekorera med en skiva citron och servera genast! 🍸

rekommenderas av: missoldbring

Kombucha, bubbel och apelsinklyfta 👌

rekommenderas av: kojokombucha

3 cl Espresso, 1 cl sockerlag smaksatt med kanel, toppa med grönt te kombucha 👍

rekommenderas av: _indigolight

"Greta"
en flaska ginger Kombucha
3 cl vodka
citron
mynta
krossad is

rekommenderas av: ecilla98

"Den finaste gin fizz!"
4 cl gin
2 cl pressad citron
En halv äggvita (för att få ett skum, funkar även utan)
2 cl sockerlag
6 cl Roots kombucha fläder (eller din favoritsmak)

Skaka gin, citronjuice, äggvita och sockerlag i en shaker utan is en kort stund först, tillsätt därefter isen och skaka en längre stund. Häll upp 6 cl av din favorit från Roots på ett fint glas (jag gillar fläder). Fyll därefter på med shakerns innehåll, kan med fördel hällas genom en sil. Garnera! Till denna variant hade jag kört rivet citronskal och fläderblom🍋🌸

rekommenderas av: lindahjort

Att göra en moscow mule med er roots ingefära! 😍 4 cl vodka, 1 lime, cirka 10 cl roots ingefära, is och lite färsk lime och ingefära att dekorera med! Riktigt god och fräsch smak!

rekommenderas av: sara_thulin

Fyll ett glas med Roots Kombuchan hallon och citron till 1/3, fyll på med prosecco, extra gott blir det om du har frusna hallon i!

rekommenderas av: lunahennig

"Frozen rasberry kombucha!"🍹
1 dl frysta hallon
1/2 pressad citron
1/2 till 1 dl Roots kombucha med hallon och citrontimjan
lite sirap, och
ca 1 dl is.
Mixa alla ingredienser och häll upp på glas. Garnera med citrontimjan!

rekommenderas av: majareg

I en tillbringare förbereder jag superdrycken för alla kalla vinterkvällar o förkylda trynen. Kokar upp vatten som får svalna av o river mer ingefära, en msk honung o färskpressad citron o två små korn himalayasalt.
När allt svalnat av, blandar jag 50/50 med en flaska Kombucha-Ingefära för att förstärka det starka o det lite lätt bubbliga..
Starkt! O sååååå välgörande!

rekommenderas av: @chilleman (som han serverade på Allt om hälsa:)
🥂
7 cl Roots kombucha (naturell)
5 cl hibiskuste med höstkryddor
5 cl Viskas svartvinbär
Vinglas fylld med kubis
Garneras med en limeskiva

rekommenderas av: louiseedahl

"Hokus sambucus!"
Egentligen är ju fläder en försommarsmak men här får den sällskap av enbär och timjan och vips får den en lite annan karaktär som fräschar upp mellan julens maratonätande av julmat
Koka en lag av 2 dl koncentrerad flädersaft, några enbär, skal från en halv citron och en redig kvist timjan (torkad funkar också!) låt sjuda ca 10 min, sila av och låt svalna.
Blanda lite av fläderkoncentratet med is, en bit citronskal och fyll upp med naturell kombucha. Så himla gott! 🥂

p.s om man vill att den ska värma inifrån är det även gott att spetsa den med någon cl gin d.s😊

rekommenderas av: Veronica Sarge Cech

"En flerfärgadslushie"

Frys in en omgång kombucha med rödbetspulver och jordgubb, en med blåbär eller blåbärspulver, en med gurkmeja och ingefära, en med lite spenatpulver och mynta. Frys kombuchan isig men inte helt frusen. Ta sedan ett genomskinligt glas och lägg med sked upp lager på lager i de olika färgerna. Har tyvärr ingen bild på detta, men görs bäst med naturell kombucha. Bör ätas med sked/drickas snabbt :).

rekommenderas av: Gitte Amina Ajjouri

2 cl Ricard och en halv flaska av Roots hallon-timjan kombucha är riktigt gott 🙂